Kinderopvang

Bent u zwanger? Gefeliciteerd! Het duurt nog negen maanden voordat uw kindje geboren wordt, maar die maanden zijn zo voorbij. Voordat u het weet, is uw kindje geboren en uw zwangerschapsverlof al weer voorbij. Dan moet u weer aan het werk, maar waar gaat uw kindje naar toe?


Opa en oma - Vaak passen opa en / of oma wel een of meerdere dagen op hun kleinkinderen. Dit kan echter alleen als zij een goede gezondheid hebben. 

Gastouder - Een andere optie is een gastouder. De gastouder komt naar uw huis, zodat uw kindje in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven. Maar als de gastouder een keer ziek is, is dat wel lastig, want dan heeft u opeens geen opvang meer voor uw kindje. U zult dan zelf een vrije dag moeten nemen. 

Kinderdagverzorging - Een kinderdagverzorging of anders genoemd een kinderdagverblijf is een vaak gemaakte keuze. Deze kinderdagverblijven hebben echter wel vaak een wachtlijst. U zult uw kindje dus al in moeten schrijven terwijl u nog zwanger bent. Veel mensen denken hier dan nog niet aan. In het begin vinden veel ouders het lastig om hun kleine baby achter te laten bij onbekende mensen. Maar de juffen van het kinderdagblijf hebben heel veel ervaring en weten heel goed wat zij doen. Als je kindje hier van het begin af aan naar toe gaat, zal hij of zij niet beter weten. Hij of zij groeit hier in mee. Uw kindje zal hier ook vriendjes en vriendinnetjes krijgen. De juffen doen veel leuke activiteiten met de kinderen. Alles gaat volgens een vast dagritme, zodat uw kindje op den duur precies weet wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Er is veel tijd om lekker zelf te spelen, maar elke dag zal er ook een leuke knutselactiviteit gedaan worden. Ook lunchen de kinderen allemaal met elkaar. Omdat ze andere kinderen bepaalde producten zien eten, gaan ze die onbekende producten vaak ook sneller zelf proberen. Zo leren ze meer dingen eten. Wat uiteraard erg fijn is. Ook leren de kinderen al jong dat zij hun speelgoed met andere kinderen moeten delen. Er zijn dus heel veel positieve dingen te vertellen over een kinderdagverblijf.

Kindje ziek - Kinderen zijn soms helaas ook ziek. Als uw kindje bij opa en oma of een gastouder is, dan is dat geen enkel probleem. Bij een kinderdagverblijf is dat wel een probleem. Een ziek kind mag helaas niet naar de dagopvang komen, omdat andere kinderen anders wellicht aangestoken worden. Maar dit dan ook echt het enige nadeel van een kinderdagverblijf. Verder zijn er alleen maar pluspunten! Het kinderdagverblijf is in het begin even wennen voor de ouders, maar daarna is het een groot feestje! Veel plezier met alle vriendjes en vriendinnetjes!

Gouden tip: Little Jungle is een leuk kinderdagverblijf voor ouders met kleine kinderen woonachtig in Eindhoven.


Delen